Warsztaty historyczno-kulinarne

Podróż Historyczno-Kulinarna do XVII-wiecznej kuchni Stanisława Czernieckiego
 Pragniemy zabrać Was w kulinarną podróż do XVII wieku, kiedy to na Zamku w Wiśniczu powstała pierwsza książka kucharska „Compendium Ferculorum”, a jej autorem był nadworny mistrz kuchni Stanisław Czerniecki. Dowiecie się cóż to takiego jest wams, konterfekt. Będziecie mogli przymierzyć strój muszkietera i poczuć ile ważył jego ekwipunek.

Oglądaj krótki filmik z naszej plenerowej klasy, w którym Kasia i Szymon (nasi rekonstruktorzy) podsumowują warsztaty 🙂

 W programie: opowieść o żołnierzach z XVII wieku w plenerowej klasie; zajęcia kulinarne przy prawdziwym piecu chlebowym, dla chętnych możliwość zorganizowania ogniska.

Warsztaty organizujemy ze Stowarzyszeniem TOTVM AB ALTO, rekonstruktorami czasów baroku z Nowego Wiśnicza.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszym EDUKACYJNYM OŚRODKU PLENEROWYM, klikaj TUTAJ